Articles

eng version.

Dogoterapia jest jednym z aspektów działania fundacji ZNACZENIE. Chcąc przybliżyć Wam ideę pracy psa-teraupty poszukiwaliśmy odpowiedniej literatury, która w przyjemny sposób przedstawiłaby tą nieznaną jeszcze wszystkim formę terapii.

Dzięki uprzejmości Fundacji Przyjaciel możemy zaprezentować wspaniałą publikację przygotowaną przez członków fundacji. Nosi ona tytuł "Pies - terapeuta i przyjaciel rodziny"

Zapraszamy do lektury

Poniżej znajdziecie również kilka ciekawych artykułów o dogoterapii. Artykuły te ukazały sie na łamach dwumiesięcznika "Przyjaciel" :

http://issuu.com/yaghe/docs/p04 - strona 4
http://issuu.com/yaghe/docs/p05 - strona 12
http://issuu.com/yaghe/docs/p06 - strona 20
http://issuu.com/yaghe/docs/p07 - strona 4
http://issuu.com/yaghe/docs/p08 - strona 14
http://issuu.com/yaghe/docs/p09 - strona 4
http://issuu.com/yaghe/docs/p10 - strona 14
http://issuu.com/yaghe/docs/p11 - strona 14

Działania fundacji ZNACZENIE zorientowane są na profilaktykęi reintegrację rodziny. Działamy dzięki współpracy z wieloma specjalistami  i terapuetami. Wśród nich między innymi Izabela Owczaruk. Psycholog, specjalista pracy z rodziną, utorka książki i filmu "Odzyskać dziecko". Twórczyni programów terapeutycznych. Jej liczne publikacje są dla nas potężnym wsparciem merytorycznym.

Oto wybrane artykuły :

Problemy opiekuńczo wychowawcze: O rodzinach zaprzyjaźnionych, III 2006 rok XLVI (448)

Problemy opiekuńczo wychowawcze: Praca z rodzinami wychowanków domu dziecka Listopad 2006  rok XLVI (454)